Yazar: | Kollektif |
---|
Tükendi
Gelince Haber Ver9+ Yaş Seti Level 2;
Çocuğunuzun gelişimi için hazırlanan "IQ, Dikkat ve Yetenek Geliştiren Kitaplar Serisi" 9+ Yaş Seti, TÜZDER Eğitim Metodu (TEM) yöntemine göre hazırlanmıştır.
TEM’de esas olan anlayış, çocukların küçük adımlarla yürüdüğüdür. Bu metotla hazırlanan kitaplarda, çocuğunuzun becerilerinin en üst noktaya taşınması hedeflenir.
Kitaplardaki kelimeler ifade ve hayal gücünü geliştirdiği gibi, görsellerin adetleri ve şekilleri ile de görsel hafızayı artırmaya yönelik bir sistem geliştirilmiştir.
TÜZDER tarafından hazırlanan "IQ, Dikkat ve Yetenek Geliştiren Kitaplar Serisi"; uluslararası standartlarda, çoklu dil seçeneğiyle hazırlanmıştır.
Uluslararası Eğitimde Inovasyon Merkezi (ICIE) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Eğitim Fakültesi tarafından onaylanmış olan seri, 9+ yaş seviyesinde, 2 farklı gelişim kademesi düşünülerek tasarlanmıştır.
"IQ, Dikkat ve Yetenek Geliştiren Kitaplar Serisi" 9+ Yaş Seti, 2 Level halinde toplam 6 kitap olarak hazırlanmıştır:
TEM uygulamasında yüksek kazanımın elde edilmesi için uygulamaların bu 6 kitapla eş zamanlı yapılmasını tavsiye ediyoruz.
MATRIX etkinlikleriyle, sayısal ve sözel mantık yürütme, çıkarımda bulunma, tablo okuma, problem çözme, dikkat ve zeka, konsantrasyon, mantıksal akıl yürütme, eşleştirme ve eleme, görsel ve sözel ayırdedicilik becerileri gibi bilişsel ve motor becerilerinin farklı bir yöntemle geliştirilmesi hedeflenmektedir.
MATRIX etkinlikleri; çözüme odaklanma, strateji geliştirme ve uygulama, merak etme, örüntüde bütünlüğü oluşturma, mantıksal çıkarımda bulunma, olaylar arasında örüntü kurma gibi üst düzey bilişsel becerileri geliştirmek üzere planlandı. Soru şekilleri ve zorluk seviyeleri bu kazanımlar gözetilerek hazırlandı.
CALCULATE kitabı; matematiksel düşünme becerisini temele alarak çocuklarda bilgiyi kullanma, bilgiyi analiz etme, bilgi üzerinde çıkarımlar ve yorumlarda bulunabilme, bilgileri ayrıştırabilme ve günlük hayatta karşılığını bulabilme becerisini destekleyici ve geliştirici etkinliklerden oluşturulmuştur.
Matematiksel düşünme becerisi; kavramsal, görsel ve analitik olmak üzere üç ana kategoride değerlendirilir. Bu beceri her bireyin tüm hayatı boyunca kullanacağı en
temel becerilerden en üst becerilere varıncaya kadar her biri ile doğrudan ilişkilidir Dolayısı ile bu becerinin geliştirilmesi diğer tüm alanlar için oldukça önemlidir. Matematiksel düşünme becerisinin birçok uluslararası kuruluş tarafından, oldukça önemli olduğuna dair akademik araştırma ve değerlendirmeye yer verdiği bilinmektedir. Bu kuruluşlardan bazıları şunlardır: NCTM
(Amerika Ulusal Matematik Öğretmenleri Konseyi), NCETM (Matematik Öğretiminde Ulusal Mükemmeliyet Merkezi İngiltere), PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı-OECD). Uluslararası değerlendirme ölçeklerinin bazılarında da matematiksel düşünme becerileri alt başlık olarak değerlendirilmiş, bireylerin bu becerisinin ölçülmesi ve buna bağlı geliştirilmesi ile alakalı yöntem ve tekniklere yer verilmiştir.
ARCHİTECT kitabı; estetik becerisi, uzamsal algılama becerisi mekânsal keskinlik, şekil zemin ilişkisi gelişimi ile zihinsel olgunlaşma, anlam verme, algılama ve estetik duyarlılığı geliştiren bir çalışma sistematiği ile geliştirilmiştir.
ARCHİTECT kitabı ile çevreyi anlamlandırma ve öğrenme, esnek ve sıra dışı düşünme, ürün oluşturmada süreci planlama, sıralı düşünme, perspektif bakış açısını geliştirme gibi bilişsel becerilerin gelişimi düşünülmüştür.
Çocuğunuz, bu uygulamaları yaptıkça muhakeme ve mantık, dikkat, hafıza, parça-bütün ve boyut kavrayışı, veri toplayarak hatayı ayırt etme becerisiyle birlikte, el göz koordinasyonu gelişimi hızlanacak, bu yönlerdeki eksiğini tamamlayacaktır.
Bütün kitaplarımızda etkinlikler sırayla yapılmalıdır. Çünkü şekiller kolaydan zora, basitten karmaşığa, elin kolay hareket sağlamasından zor hareket kabiliyetine göre planlanmıştır.
Böylece, çocuğunuzun hayatı boyunca ihtiyaç duyacağı temel becerileri gelişerek en üst seviyelere taşınmış olacaktır. Bu yönlerinin geliştirilmesi, onları dikkat ve zekâ yönüyle geliştirdiği gibi, gösterilen hedefe ulaşmalarıyla da özgüven kazanmalarını sağlayacaktır. Bunu eğlenceli bir faaliyet olarak yaparken aynı zamanda motor gelişimleri de hızlanmış olacaktır.
Bu etkinlikler süresince çocuğunuzu kaygı, duygudurum düzenlemesi, dürtü kontrolü ve duygusal tepkileri yönüyle gözlemleyebilirsiniz. Hata yaptığında verdiğiniz tepkiler, zorlandığında ilerlemesi için destek olmanız onun duygusal yönünü de destekleyecektir. Etkinlikleri yaparken çocuğunuzun yönerge alma ve takibini yapma, işitsel uyaran ile görsel uyaranı ilişkilendirme becerisi gelişmiş olacaktır.
Yapılan zekâ testlerini ve dünyadaki uygulama ve tarama örneklerini göz önünde bulundurduğumuzda, genellikle çocukların zihin yaşı ile takvim yaşı arasında ±6 aydan 36 aya kadar farklılıklar olduğu gözlemlenmiştir. Dolayısıyla çocukların potansiyelini daha ileriye taşıyabilmek amacıyla, kitaplarımızdaki etkinlikler bu yaş farklılığı düşünülerek tasarlanmıştır.
Etkinlikler, ebeveyn/eğitmen gözetiminde yapılabileceği gibi, çocuğunuz etkinlikleri kendi kendine de yapabilir. Böylece, zaman içinde kendi kendine çalışma alışkanlığı kazanacaktır.
Geleceğimiz için us’lu çocuklar.